Floaten + watermassage bij Floatcenter Amsterdam (1 p.)

Floaten Amsterdam. Floaten is de meest effectieve manier om stress te verminderen en totaal te ontspannen. Je drijft op ruim 30 cm speciaal zeezout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatcabine. Een ervaring ongeveer gelijk aan de Dode Zee, dus zonder enige inspanning drijf je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen waar het water je lichaam wel of niet raakt. Hierdoor 'denken' de hersenen dat het lichaam zweeft!

Beleef daarnaast ook een water-massage zonder je uit te kleden of nat te worden. 28 computergestuurde waterjets geven je een full-body massage met aanpasbare waterdruk, temperatuur en pulserings frequentie. In slechts 21 minuten verdrijft de SpaCapsule pijn en spanning uit het lichaam! 

Informatie

Inhoud arrangement:

  • Floaten + watermassage bij Floatcenter Amsterdam
  • Duur watermassage: 21 minuten
  • Duur floaten: 1 uur
  • Voor 1 persoon
  • T.w.v. € 70,- 

           * lees alle voordelen van het floaten bij extra informatie

Wanneer is het arrangement geldig:

  • Dit arrangement is na het winnen van de veiling 6 maanden geldig

Alle kosten exclusief:

  • Administratiekosten Veilingkans.nl € 3,95

Extra informatie


Onderzoek toont aan dat door floaten (te hoge) bloeddruk en hartritme aanzienlijk worden verlaagd. Tevens worden in het lichaam de stresshormonen (Cortisol, ACTH, Lactic Acid en adrenaline) gereduceerd. Floaten geeft verlichting bij (oude) blessures en pijn (vooral rugpijn) omdat het de circulatie van bloed en zuurstof aanzienlijk verbetert. Dit geldt met name op de plekken waar het anders minder goed stroomt (de ‘pijn’ gebieden). Floaten zorgt ervoor dat de pijngebieden worden ontlast en daarmee voor verlichting van pijn.

Floaten wordt wereldwijd ingezet in stressbehandeling, burnouts, angstbestrijding, jet lag, verbeterde concentratie en creativiteit. Sportprestaties en leerprestaties worden ook aanzienlijk verbeterd.

Mentale effecten:
Tijdens een floatsessie produceren je hersenen zogenaamde thèta-golven. Thèta-golven komen normaal gesproken voor tijdens de REM slaap of gedurende intens diepe meditatie. Deze hersengolven worden geassocieerd met creativiteit, inspiratie, dromen en ‘beeldend denken’. Ook staan deze hersengolven voor het opslaan van herinneringen in het lange termijn geheugen. Hoe meer ontspannen je bent, hoe groter de kans op sterke thèta-golven.
Zeer prettige bijkomstigheid is dat dit gepaard gaat met een gevoel van geluk en euforie, veroorzaakt door het vrijkomen van endorfine, de lichaamseigen morfine. De ‘runners high’ bij duursporten is een bekend fenomeen bij het vrijkomen van endorfine. Door deze effecten wordt floaten ook ingezet bij behandelingen voor depressies en verslavingen, waaronder roken, alcohol- en eetverslavingen. Daarnaast is floaten is ook een hulpmiddel voor ‘Super Learning’.

Floaten:
reduceert de aanmaak van stresshormonen
werkt stressverlagend en preventief tegen stress
verbetert de bloedsomloop ten gunste van alle spieren en organen
bestrijdt vermoeidheid en de gevolgen van een jetlag
verbetert concentratie en creativiteit
verlicht (chronische) pijn ten gevolge van bijvoorbeeld migraine en reuma
bevordert herstel na een lichamelijke top(sport)prestatie
stimuleert mentale voorbereiding (op bijvoorbeeld, examens, vergaderingen, presentaties)

Lees meerMinder

Aanbieder

FloatCenter Amsterdam

Hatostraat 26
1043 DE Amsterdam

Website

Op de kaart

OK